Kruishout Kozijnen

Als onderdeel van Bouwbedrijf Kruishout is Kruishout Kozijnen gespecialiseerd in kozijnen voor zowel deuren als ramen. Kruishout Kozijnen werkt met kleine en grote bouw- en aannemersbedrijven, doordat Kruishout Kozijnen geen grote timmerfabriek is met personeel, hebben we korte communicatielijnen.
Particuliere klanten kunnen ook bij Kruishout Kozijnen terecht, echter beperken wij ons alleen tot het aanleveren van producten en niet tot het plaatsen en monteren. Kruishout Kozijnen levert maatwerk of stuks productie.

Bouwbedrijf Kruishout

Bouwbedrijf Kruishout is al 20 jaar het bedrijf waar u terecht kunt voor al uw bouwwerkzaamheden. Gestart in 1999 onder leiding van Peter en Angelique is dit bedrijf succesvol geworden dankzij korte communicatielijnen, professioneel vakwerk en ambachtelijke kwaliteit. Dit gebeurde onder andere door het verrichten van werkzaamheden voor winkelketens, aannemers en particulieren, zoals: winkelverbouwingen, dakkapellen, trappen, kozijnen, deuren, ramen, etc. Aangezien we merkten dat de vraag steeds groter werd om hardhouten kozijnen te produceren voor aannemers en particulieren, zijn wij ons daarin gaan specialiseren. Vanaf 2017 beschikken wij over moderne productiefaciliteiten en hebben we het gehele proces in eigen beheer, zodat we kwaliteit kunnen blijven leveren en hebben we ons de naam Kruishout Kozijnen gegeven voor dit onderdeel van onze werkzaamheden.

Neem contact op

U hoort zo snel mogelijk van ons.

Kruishout Kozijnen is een specialist in hardhouten kozijnen met een eigen timmerfabriek.

Wij (bouwbedrijf kruishout en kruishout kozijnen) maken kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien, dakkapellen, etc. op maat. ook leveren wij aan bedrijven en particulieren klanten met diverse wensen. Of het nu gaat om renoveren of een nieuwbouwproject, dat maakt niet uit. Wij beschikken over moderne productiefaciliteiten om u op maat te kunnen bedienen, wat uw wensen ook mogen zijn. Zoals het houden van alles in eigen beheer, omdat wij het belangrijk vinden het gehele proces zelf te beheren om misverstanden te voorkomen en uw bestelling op maat te garanderen. Tenslotte is het belangrijker om te gaan voor kwaliteit boven kwantiteit.

Bij Kruishout Kozijnen voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

  • Kozijnen
  • Deuren
  • Schuifpuien
  • Dakkapellen
  • Ramen
  • Hang- en Sluitwerk
  • Trappen
  • En nog veel meer
  • kijk ook verder bij producten

Wat is VCA-VOL?

Ten eerste is VCA VOL een diploma op het gebied van veilig- en gezond werken gericht op leidinggevende medewerkers en ZZP’ers. Met dit diploma tonen zij aan dat zij weten hoe zij zelf en andere medewerkers op een veilige manier hun werkzaamheden dienen uit te voeren.
Ten tweede staat VCA VOL voor VGM Checklist Aannemers Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Wanneer u het VCA VOL diploma heeft behaald, bent u bekend met de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties op de werkvloer, het voorkomen van arbeidsongevallen en het organiseren van toolboxmeetings voor uw medewerkers.
Tenslotte dient u een examen af te leggen voor het behalen van het VCA VOL diploma.

Onze werkplaats:

In onze werkplaats zijn we dagelijks actief. Bijvoorbeeld met het maken van kozijnen, ramen, deuren, tuindeuren en schuifpuien. Maar ook bijvoorbeeld vouwpuien, trappen, etc. De ruime werkplaats is voorzien van moderne machines, waardoor we hiermee alle bewerkingen kunnen uitvoeren. Van modern tot traditioneel werk en in alle mogelijke variaties: recht, gebogen, strak of met een profilering. We maken alles op maat en leveren opdrachten voor aannemers, maar ook voor particulieren. Om een indruk te krijgen van onze werkplaats hebben wij onze machines hieronder benoemd en een korte uitleg erbij geschreven.
Afkortzaag:
De afkortzaag is een gemotoriseerde machine met een cirkelvormig zaagblad, die ontworpen is om staafvormige voorwerpen van hout, kunststof en diverse metalen zoals balken, staven en buizen, in te korten en/of onder een bepaalde hoek verstek te zagen. De afkortzaag is familie van de cirkelzaag, ook wel radiaalzaag genoemd.
Beslagfreesmachine:
Met een beslagfreesmachine kunnen we scharnieren, sloten, sluitplaten, sluitkommen, drie-puntsluitingen, etc. in kozijnen, ramen en deuren frezen.
Breedbandschuurmachine:
Met deze breedbandschuurmachine kun je brede voorwerpen zoals: ramen, deuren en werkbladen vlak en glad schuren, ook kun je tussen schuren tussen twee spuitbeurten in.
Brikettenpers:
Bij Kruishout Kozijnen hebben we altijd een overvloed aan houtstof en houtkrullen. Daardoor hebben we een brikettenpers aangeschaft, zodat we het afval kunnen gebruiken voor brandstof. Een brikettenpers wordt onder andere gebruikt om je houtstof en zaagstof onder hoge druk bij elkaar te persen tot brandbare briketten voor onze houtkachel. Deze briketten hebben een mooie verbranding en brandduur door hun goede dichtheid.
Formaatzaag:
De formaatzaag zorgt dat plaatmateriaal haaks en op maat wordt gezaagd.
Freesmachine met freeskoppen:
Met deze freesmachine kun je allerlei sponningen frezen voor ramen, deuren, kozijnen, etc. met de bijhorende freeskoppen.

Gatensteek:
Met deze gatensteek kun je gaten hakken voor bijvoorbeeld pen-en-gat verbindingen of slotgaten, etc.

Langgatboor:
Een langgatboor is bedoeld om lange en diepe gaten en sleuven te maken in bijvoorbeeld deuren om profielen te verbinden of slotgaten te maken (pen-en-gatverbindingen).
Lintzaag:
Dit is een figuurzaag, bedoelt om gebogen lijnen te zagen. Je kunt er ook mee schulpen, afkorten en pennen zagen. Het werkt door middel van een zaaglint van bijna zes meter die over twee grote wielen loopt. Doordat de lintzaag lange zaagsneden kan maken, is het geschikt voor grote, dikkere materialen. Verder is een lintzaag vanwege het dunne zaagblad geschikt om bochten te maken in een werkstuk.
Opsluitbank:
Een opsluitbank is een verticale opgestelde wand (ruimtebesparing) voor het persen van de verbindingen (opsluiten) van werkstukken zoals ramen, deuren en kozijnen.
Pennenbank:
De pennenbank wordt gebruikt om enkele – en dubbele pen-en-gat verbindingen te frezen.
Verfspuitwand met spuitinstallatie:
Voor het aanbrengen van een primerlaag, die we twee keer aanbrengen. De grondverf is water gedragen en altijd overschilderbaar in water en/of synthetische lak.
Vier-zijdige schaafmachine:
Met deze machine kun je in één handeling vlak-recht, en op breedte en dikte schaven van het hout.
Vlakvandiktebank:
Deze machine lijkt qua werking op de vlakbank, maar is ‘gesloten’. Een rol met beitels kan telkens een aantal millimeter van een massieve balk (nooit plaatmateriaal) afhalen om zo op de gewenste dikte uit te komen. Een vandiktebank is bedoeld voor bijvoorbeeld het op dikte en breedte schaven van houten balken. Een vlakvandiktebank kan ook ruw hout glad zagen. Een vlakvandiktebank combineert een vandiktebank met een vlakbank.